Wandelvoetballers winnen toernooi DVO'60

Wandelvoetballers winnen toernooi DVO'60

Geschreven op: 6 oktober 2022

De wandelvoetballers van Spui hebben woensdag 5 oktober een prima prestatie geleverd met de eindoverwinning in het jaarlijkse Oldstarstoernooi van de Roosendaalse vereniging DVO'60. In een zinderende finale won Spui na strafschoppen van Den Haag Oldstars. De wedstrijd eindigde in 1-1, nadat Spui een achterstand had goedgemaakt. In de penaltyreeks trok Spui met 8-7 aan het langste eind. Met de winst herhaalde Spui het resultaat van 2021.

Een tweede team van Spui eindigde op een gedeelde derde/vierde plaats, en kreeg de sportiviteitsprijs.

In Roosendaal namen zestien verenigingen aan het toernooi deel, waaronder gerenommeerde namen als Feyenoord, (ADO)Den Haag, Baronie Breda en Excelsior Maassluis. Spui (rode shirts) bleef in de poule na zeven wedstrijden ongeslagen; in de andere poule moest het andere Spui (zwarte shirts) alleen Den Haag een gelijkspel toestaan; Den Haag Oldstars gingen op basis van het doelgemiddelde naar de finale, waar Spui rood uiteindelijk te sterk bleek.

DVO'60 zet jaarlijks in oktober een fantastisch Oldstarstoernooi neer. Vlekkeloze organisatie, uitstekende scheidsrechters die de regels van walking football nauwlettend volgen, plus barbecue toe voor de naar schatting 140 voetballers (+aanhang). Wandelvoetbal is voor mannen en vrouwen vanaf 60 jaar en is gebonden aan regels dkie vooral zijn bedoeld om blessures te voorkomen. Spui Walking Football speelt al sinds oktober 2018 en heeft sindsdien deelgenomen aan wedstrijden en toernooien in binnen- en buitenland. Afgelopen jaar speelde Spui tegen de oldstars van onder meer Chelsea, Bayer Leverkusen, Borussia Dortmund, Feyenoord en KV Mechelen. Behalve op sportief vlak is wandelvoetbal vooral ook een sociale ontmoeting voor 60-plussers.