Wedstrijd Spui 1 - Sluis 1

Geschreven op: 8 oktober 2023

Tekst Peter van Kouteren!

 

Spui pakt titelkandidaat Sluis de eerste punten af.

 

zie hier de fotos

Of het nog lang gezellig was, vroeg mevrouw Van K. aan uw verslaggever van dienst, toen hij net wat later dan gebruikelijk terug thuis kwam. Of er iets te vieren was misschien, en of ik een beetje had genoten?

Als je Sluis op een gelijkspel (1-1) houdt, dan is dat een goeie reden om het duel achteraf nog eens langs te lopen. De West-Zeeuws-Vlamingen waren vorig seizoen in de vierde klasse zondag tot één wedstrijd voor het einde de enige ploeg, die met de latere kampioen Breskens in een titelrace was verwikkeld. Na de overstap naar het zaterdagvoetbal kende Sluis met overwinningen bij RIA Westdorpe (0-1) en thuis tegen HKW'21 (4-0) een voortvarende start. De formatie van Ronnie Tresonie heeft ook dit seizoen titelaspiraties.

Het moet gezegd dat Sluis in Spui zonder de geblesseerde topscorers Lodewijk van Keeken en Lucas Willems aantrad, maar daar was voor de rust weinig van te merken. Sluis trof een tam Spui, domineerde en kreeg kansen om voor rust al een beslissend gat te slaan. Het bleef echter bij een nipte 0-1 voorsprong voor de gasten, die een vrije trap van Veron Schram via een lichte touch van de Spui-muur binnen zagen gaan.

Direct na de hervatting was duidelijk dat Spui met veel minder ontzag voor de bezoekers uit de kleedkamer was gekomen. De inspirerende teksten van de technische staf werden op het veld vertaald in veel meer drang naar voor en een veldoverwicht. Dat resulteerde in halve mogelijkheden en prima kansen. Abed al Rahman Miani haalde geweldig uit met zijn linker en schoot de thuisploeg daarmee langszij: 1-1. Dat was het sein voor Spui om het gas verder open te draaien. Het leidde tot meer kansen en een spannende slotfase, waarin het alle kanten op kon. Gescoord werd er echter niet meer. Teleurgesteld? Verre van. Spui ontfutselde het ambitieuze Sluis de eerste punten, het publiek was de grote winnaar. Een povere eerste helft van Spui, een veel betere vertoning na de rust. En daarover, mevrouw Van K., werd na afloop uitvoerig gesproken.

Op naar komende zaterdag, uit tegen het lastige Schoondijke. Eind oktober volgt dan weer een thuiswedstrijd tegen IJzendijke, dat met negen punten uit drie duels een vliegende start kent. Noteer het maar alvast: spektakel verwacht. Komt allen!