Schoondijke 1- Spui1

Geschreven op: 16 oktober 2023

Verslag Henk Koekkoek.

 

Of het eigenlijk niet gezellig was op de voetbal vroeg mevrouw K. omdat de verslaggever van dienst vroeger en fitter thuis kwam dan gewoonlijk na een wedstrijd op zaterdag .Als je op zaterdag verliest van VV Schoondijke ( wat nog nooit is gebeurd) is het best moeilijk om de wedstrijd nog eens na te lopen, maar ik zal het proberen.

Het moet gezegd worden dat Schoondijke niet meer het Schoondijke is van enkele jaren geleden.

Het is een stugge ploeg met een hele goede spits die erg gevaarlijk is en weinig kansen nodig heeft om te scoren, dus we waren vooraf gewaarschuwd. De eerste helft was Spui de bovenliggende partij zonder al te veel goed voetbal op de mat te leggen . Het veld was slecht evenals de scheidsrechter , hij wist zelfs niet dat er pascontrole voor de wedstrijd moest gebeuren maar had dan weer wel elektronische vlaggen voor de grensrechters ( hoe kom je erbij ), hiermee was al het positieve van de leidsman wel vermeld, verder ontging alles wat er op het veld gebeurde deze man . Spui kreeg best een paar goede kansen om op voorsprong te komen maar het vizier stond bij sommige spelers niet op scherp dus bleef het tot de rust 0-0.

Na de rust eigenlijk hetzelfde spelbeeld een aandringend Spui en een Schoondijke wat loerde op de counter. Na ongeveer 25 minuten zette plankie een verdediger op het verkeerde been en werd gevloerd binnen 16 ,iedereen dacht aan een pingel , zelf de Schoondijke bank . Maar er was op dat moment een man op het plaatselijke sportpark die daar anders over dacht , niets aan de hand gaf de leidsman aan , de gemoederen waren hierdoor enigszins verhit. Enkele minuten later was er een dieptebal op de spits van Schoondijke ( die blijkbaar de bal met zijn arm meenam) kapte onze verdediging uit en schoot de 1-0 binnen . Daarna nog een aandringend Spui maar het offensief mocht niet meer baten en gingen we met 0 punten terug naar Spui met een zeer slecht gevoel mede door het optreden van de leidsman deze middag , want had hij de terechte pingel gegeven dat had het er voor Spui waarschijnlijk toch anders uitgezien deze middag . Niet dat ik iets tekort wil doen aan de overwinning van Schoondijke want we speelden ook niet onze beste wedstrijd van het seizoen.

En daarom mevrouw K. ben ik deze zaterdag vroeger en nuchterder dan normaal thuis.

Ik hoop mevrouw K. dat de volgende zaterdagen weer als vanouds zijn .