Het verslag Patrijzen Spui

Geschreven op: 22 oktober 2023

Spui 2 jaar achter elkaar in volgende bekerronde.

 

Of het niet gezellig was op de voetbal vroeg mevrouw de K. Eigenlijk vroeg ze dat niet, mijn voorgangers (verslaggevers)  hadden namelijk wel contact met hun vrouwen na de afgelopen  wedstrijden, ik eigenlijk bijna nooit. Wanneer ik thuis kom ligt mevrouw de K meestal al op bed, na een lange werkdag bij de bakker, zo ook na de wedstrijd Patrijzen uit voor de beker. Volgens mevrouw de K maakt het ook niet uit of we winnen of verliezen, de derde helft ben ik er altijd bij volgens haar. En dat klopt!!!

Maar goed we gaan toch de wedstrijd proberen te analyseren. We speelde uit in ‘s-Heerenhoek op een prima bespeelde grasmat. Het heeft werkelijk uren geregend daar, waar niet trouwens,  maar de grasmat hield het goed. De eerste helft verliep goed voor ons, we stonden zeer goed georganiseerd en iedereen voerde zijn taak prima uit. Misschien was de beste kans wel voor Spui voor rust, een goed uit gespeelde aanval belande bij Jens en zijn schot met links ging rakelings voorlangs. Zo gingen we met 0-0 de rust in, zeer verdienstelijk voor vv Spui, dat immers tegen een klasse hoger spelende Patrijzen goed stand hield, met een goed keepende Jelle.

In de rust kan je alleen maar zeggen ga zo door en houd dit vast, het zou immers gelijk strafshoppen zijn bij een gelijk spel. Echter na rust was het binnen 10 minuten 3-0 voor Patrijzen en dan weet je dat de wedstrijd gespeeld is. Na de 4-0 maakte Robin nog de 1-4, waarna Patrijzen nog 2x scoorde en daardoor was de eindstand 6-1 voor Patrijzen. Hoe we de 1e helft hebben gevoetbald heeft de burger weer moed. Wat ik ook  nog wil benoemen is dat de wedstrijd goed geleid is door scheidsrechter Wisse, dit mag ook wel eens worden gezegd.

Na de wedstrijd gingen we snel de droogte opzoeken in de gezellige kantine. De derde helft stond ook daar op het programma, samen met de sympathieke  trainer Adriaan, jaren mee samen gespeeld, en enkele oude bekende van Patrijzen. Dus mevrouw de K had weer maar eens gelijk, we waren er weer bij. Ook op Spui kwamen we zelfs in de extra tijd  terecht. Hoe laat het precies thuis was kan ik altijd de volgende dag zien, hoe laat ik gepind heb bij de frietboer. Het viel deze zaterdag eigenlijk wel mee, goed op tijd thuis.

Zo gaan we van de week weer toewerken naar de volgende wedstrijd thuis tegen koploper IJzendijke. We hopen op een boeiende wedstrijd en dat de 3 punten op Spui mogen blijven. Tot volgende week!