Spui is in oktober 2018 als eerste vereniging in Zeeuws-Vlaanderen gestart met wandelvoetbal voor 55-plussers. Elke donderdagmorgen is er training van 10.00 tot 11.30 uur onder leiding van een professionele instructeur/trainer. Incidenteel zijn er wedstrijden en toernooien. In Zeeland zijn er met Luctor Heinkenszand (eerste in de provincie), Kloetinge, De Meeuwen en FC De Westhoek slechts een handvol voetbalverenigingen actief met walking football. Jaarlijks is er een handvol onderlinge ontmoetingen. 

Wandelvoetbal is een snelgroeiende voetbalvorm voor mannen vanaf 55 jaar. Lichamelijk contact is verboden en spelers mogen niet hard rennen, waardoor blessures worden voorkomen. In Nederland bieden meer dan 250 verenigingen wandelvoetbal (of walking football) aan; inmiddels hebben ook 22 betaaldvoetbalclubs een eigen ‘Oldstarsteam’.  Opgeteld zijn landelijk meer dan 3800 spelers actief tussen 55 en ver boven de 70 jaar die van voetbal maar ook van sociaal contact en van de gezelligheid van de ‘derde helft’ houden. 

Wandelvoetbal heeft volgens onderzoek een sportieve en sociale meerwaarde voor ouderen, met een positieve invloed op het psychische, fysische en sociale welzijn van senioren. Een prima sport dus om fysiek en mentaal fit te blijven.

Bij Spui staan inmiddels 25 mannen ingeschreven. Iedere 55-plusser is welkom een training mee te maken. Uiteraard is er een ‘derde helft’. Voor verdere informatie: voorzitter@vvspui.nl

DEBUG