Kom ook een balletje trappen!

Een snelgroeiende sport voor 55/60-plussers, dat is wandelvoetbal of deftiger gezegd: walking football. Duizenden mannen en vrouwen doen het, op wandeltempo een balletje trappen. Er zijn inmiddels vele toernooien  -waar Spui ook aan meedoet. Want: je moet je ergens aan kunnen meten. Niet dat verliezen erg is, de beroemde derde helft maakt alles weer goed. En gezellig is het altijd -voor, tijdens en na trainingen en (onderlinge) wedstrijdjes.
Dus kom eens langs op donderdagochtend. Rond half tien staat de koffie klaar, tussen 10 en half twaalf wordt er gespeeld, daarna is er tijd voor praatjes en drankjes.

Op verjaardagen wordt er misschien wel eens om gelachen, trek je daar niks van. Dat is flauw, onwetendheid. Wandelvoetbal is gewoon voetbal, alleen zijn er een paar regels. Niet hardlopen is de belangrijkste. Het veld en de doeltjes zijn kleiner, de bal mag niet boven heuphoogte. Dat is het wel zo ongeveer.

Spui is in oktober 2018 als eerste vereniging in Zeeuws-Vlaanderen gestart met wandelvoetbal voor 55-plussers. Elke donderdagmorgen is er training van 10.00 tot 11.30 uur onder leiding van een professionele instructeur/trainer. Er zijn wedstrijden en toernooien. Het is niet (?) om op te scheppen, maar zo heeft Spui al gespeeld tegen Chelsea, KV Mechelen, Bayer Leverkusen en Borussia Dortmund.

In Zeeland neemt het aantal wandelvoetbalclubs sinds kort gelukkig toe. Een snelgroeiende voetbalvorm voor ouderen. Lichamelijk contact is verboden en spelers mogen niet hard rennen, waardoor blessures worden voorkomen. In Nederland bieden zowat 300 verenigingen wandelvoetbal aan; inmiddels hebben ook 22 betaaldvoetbalclubs een eigen ‘Oldstarsteam’.  Opgeteld zijn landelijk meer dan 4000 spelers actief tussen 55 en ver boven de 70 jaar die van voetbal maar ook van sociaal contact en van de gezelligheid van de ‘derde helft’ houden. 

Wandelvoetbal heeft volgens onderzoek een sportieve en sociale meerwaarde voor ouderen, met een positieve invloed op het psychische, fysische en sociale welzijn van senioren. Een prima sport dus om fysiek en mentaal fit te blijven.

Bij Spui staan ruim 20 mannen ingeschreven. Iedere 55/60-plusser is welkom een training mee te maken. Uiteraard is er een ‘derde helft’. Voor verdere informatie: voorzitter@vvspui.nl